JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bra sorl på Kistamässan

Den 10:e och 11:e april arrangerades Elektronikmässan i kombination med Advanced Engineering i Kista. Glatt sorlande besökare bidrog till att lyfta humöret på de 150 utställarna, föredragshållarna och mässarrangören Easyfairs.

Antalet unika besökare under de två dagarna i Kista var 2163 personer. De som likt undertecknad besökte mässan bägge dagarna räknas som en besökare. Tar man med även utställare, talare och diverse andra som var på plats ökar siffran till 3098 personer.

Embedded Conference Scandinavia arrangerades för första gången parallellt med mässorna, och kostade för första gången pengar att delta i. ECS lockade cirka 60 personer.

Som tidigare nämnt var det ett glatt sorl i mässhallen och kommentarerna från utställarna var över lag positiva. Det är alltid kul att komma ut och träffa både gamla och nya kunder liksom kollegor och konkurrenter.

Branschföreningen Svensk Elektronik hade satt ihop ett gediget scenprogram med föredrag som mestadels var välbesökta. En av punkterna var priset som Årets kvinna i elektronikbranschen som i år gick till Sofia Persson Björk på Afry.

Mässans snackis var att nästa mässa, 2025, inte blir i Göteborg, utan i Kista. Normalt växlar mässan mellan städerna men enligt arrangören Easyfairs finns ingen lämplig lokal i Göteborg.

Easyfairs egen och nybyggda lokal i Åby förvandlades till padelhall under pandemin. Easyfairs får inte hyra in sig hos konkurrenten Svenska Mässan och Scandinavium har inga lämpliga ytor.

Fjolårets lokal, ishallen i Serneke Arena, är heller inte aktuell.

– Anledningen till att vi ej kan vara på Serneke handlar om att vi inte kan ge en bra mässupplevelse för utställare och besökare utifrån teknik och maskiner, skriver Vincent Lind på Easyfairs i en kommentar.

Istället blir det Kista igen den 2 till 3 april 2025.

– Vi har märkt ett betydande intresse från både besökare och utställare för att hålla mässan i Stockholm vilket också stärkts av det fina utfallet av årets mässa, säger Easyfairs vd Henrik Johansson.

Ambitionen är dock att vara tillbaka i Göteborg år 2026.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)