JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kampanj: Ge Elon Musk hans 600 miljarder

Amerikanska Tesla driver en annonskampanj för att övertala aktieägarna att ge sin vd Elon Musk en bonus på 55 miljarder dollar. En domstol ogiltigförklarade ett tidigare beslut att ge honom pengarna.

Det berättar Tesla i dokument inlämnade till domstolen. Annonseringen köps av Google och av Elon Musks sociala plattform X.

År 2018 bestämde styrelsen att vd Elon Musk skulle få en bonus på 55 miljarder dollar i aktier, 600 miljarder kronor. Men i januari i år klubbade en domare att aktieägarna vilseleddes när beslutet fattades och att det därför var ogiltigt.

Elon Musk och hans styrelse vill nu övertala aktieägarna att ge honom pengarna i alla fall, och gör reklam med budskap som ”Skydda din investering” och ”Aktieägarna förtjänar att bestämma”.

Styrelsen avslöjar att den driver annonskampanjen för att inte riskera att återigen fällas för att ha vilselett aktieägarna.

Styrelsen skickar även epost till aktieägarna med samma budskap och argumentationen har lagts upp på nystartade webbplatser med namn som "supportTeslaValue.com” och ”votetesla.com”.

Där finns anvisningar till hur du som aktiägare kan gå till väga för att ge Elon Musk 55 miljarder dollar i aktier, vilket var en tiondel av företagets värde i morse.

Aktieägarna behöver godkänna att Tesla flyttar sin skatteskrivningsort till Texas och därefter godkänna exakt samma bonusförslag på nytt.

BILD: Elon Musk, FOTO:Trevor Cokley

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)