JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk ögonföljning för webbkameror

Det behövs inga speciella glasögon. Med Tobiis nya mjukvara kan en vanlig webbkamera följa ögonens rörelser. Därmed blir det enklare att styra och interagera med appar och program.

Tobii Nexus är det Danderydsbaserade företagets första mjukvarubaserade integrationsplattform för eyetrackingdata. Tidigare har det krävts att en av Tobiis USB-enheter, asicar eller annan specialhårdvara varit en del av produkten.

– För våra kunder innebär detta att de nu kan leverera sina lösningar som mjukvara, vilket kan förenkla deras go-to-market strategier och sänka trösklarna för enhetsdesigners och app-utvecklare, säger Emma Bauer på Tobii i ett pressmeddelande.

Tobii Nexus känner av vad människor fokuserar på och kan bland annat användas för bedömning av Autismspektrumtillstånd (ASD), ADHD, depression, med mera.

Den kan också användas inom utbildning för att hjälpa lärare och AI-lösningar få djupare insikter om elevers utveckling, prestationer, och hinder, eller för att förbättra digitalt samarbete, leverera VR-liknande 3D-upplevelser på stationära datorer, eller addera en handsfree till olika arbetssituationer.

Lösningen fungerar med människor med olika ögonform, hudton, makeup och ålder. Den är optimerad för olika typer av glasögon, ansiktshår, och ansiktsskydd som exempelvis munskydd.

Den har också låg exekveringstid och låg processorlast.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)