JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Advanced Energy drar tillbaka budet på XP Power

Trots ett indikativt bud på 5,1 miljarder kronor är styrelsen för kraftbolaget XP Powers inte intresserad av att diskutera med Advanced Energy Industries. Det amerikanska företaget drar därmed tillbaka budet och förbinder sig att inte göra en ny framstöt under sex månader.

Styrelsen för XP Power har avvisat de två buden som Advanced Energi lagt, vilket fick AEIS att offentliggöra, för att aktieägarna skulle kunna ta ställning.

Budet ligger 68 procent över stängningskursen dagen innan budet offentliggjordes 21 maj  och 82 procent över den volymviktade kursen för de 30 senaste handelsdagarna.

AEIS anser att budet är en unik chans för ägarna att tjäna pengar på sin investering. Bolaget anser också att det finns många fördelar för XP Power att bli en del av AEIS, inklusive skalfördelar av att ingå i ett större bolag, tillgång till mer utvecklingsresurser och större säljnätverk liksom minskande konjunkturpåverkan.

I och med att XP Powers styrelse nobbat budet och därmed hindrat AEIS från att göra en genomlysning av XP Power, dras budet tillbaka och inget nytt kommer inom det närmaste halvåret.

XP Power är noterat på Londonbörsen men har huvudkontoret i Singapore.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)