JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. KTH vill skapa batteri med Saft

KTH och batteritillverkaren Saft har skickat en ansökan till Centrum för ny energiteknik för att få utveckla nya batterikoncept för elnätsapplikationer som ska vara 20 procent mer kostnadseffektiva och ha bättre miljöprestanda än nuvarande litiumjonbatterier. .

Fokus ligger på traditionell nickel-kadmiumkemi. Detta enligt ansökan för att minska beroendet av osäkra leveranskedjor för litium. 

Nya batterikoncept och nya batterimodeller kommer att tas fram och deras värde i nya marknadssegment kommer att analyseras. Slutligen ska planer för industrialisering av de nya koncepten utarbetas och genomföras.

– Det framgångsrika samarbetet med KTH har varit värdefullt för att vidareutveckla Saft:s redan starka koncept, säger Daniel Nilsson på Saft i Oskarshamn.

Centrum för ny energiteknik (CNETO) är en samverkansplattform mellan offentlighet, akademi och näringslivet med syfte att stärka utvecklingen i Oskarshamnsregionen för en hållbar och klimatneutral framtid.

Batteritillverkaren Saft,som numer tillhör Total Energies, har verkat på plats i Oskarshamn i drygt 100 år. Saft tillverkar lösningar för att säkra kritiska verksamheter vid oväntade händelser.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Rainer Raitasuo

Rainer
Raitasuo

+46(0)734-171099 rainer@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)