JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Image
Sven-Arne
Paulsson
Sven-Arne Paulsson, välkänd profil i elektronikbranschen i rollen som ledare för nätverken Minst och Tekniq, tar över rollen som processledare för ytterligare ett nätverk, Automation Region med Mälardalens Högskola som huvudman.
I Mälardalen finns ett 80-tal företag som sysslar med automation på ett eller annat sätt. Hittills har de inte haft någon organiserad samverkan, men i våras drog Mälardalens Högskola i Västerås i samarbete med ABB igång något kallat Automation Region. Syftet med detta kluster är att industri, samhälle och högskola tillsammans ska arbeta för att stärka konkurrenskraften inom automationsområdet. Klustret ska från och med nu ledas av Sven-Arne Paulsson.

- Automation är ett verkligt trumfkort för Sverige. Vi har såväl världsledande leverantörer som framstående tillämpningar av alla slag, säger han.

Hittills har Automation Region fjorton medlemmar, med ABB Robotics och ABB Process Automation som givna draglok. Men här finns även konsulter som Prevas och Ele Automation, distributörer, tjänstebolag och organisationer som Robotdalen och Handelskammaren Mälardalen.

- Vi vill lyfta upp automationsindustrin så den blir mer synlig. Vi tror också på fördelar med nätverkande - stora företag hittar små att köpa uppdrag av, och små företag behöver bredda både verksamhet och kompetens, säger han.

Även Teknikbyn i Västerås, som Sven-Arne Paulsson basat över i nio år, är medlem. Det uppdraget har han lämnat nu - dock behåller han greppet om rodret i Minst och Tekniq.

- Det finns många synergieffekter, framför allt med Minst, säger han.

Medlemmarna i Automation Region betalar en avgift, aningen större för de stora bolagen än för de mindre. Men klustret ska även söka publika bidrag.

- Vi har också en EU-ansökan inne för projekt på högskolan här i Västerås och i Örebro, säger Sven-Arne Paulsson.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)