JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Professor Bruno Scrosati, en av pionjärerna bakom de uppladdningsbara litiumbatterierna, har utsetts till hedersdoktor på Chalmers för sina forskningsinsatser inom material för batterier och bränsleceller.
Bruno Scrosati, professor i elektrokemi vid italienska Universita di Roma - La Sapienza, är materialforskare med fokus på batterier och bränsleceller. Delar av hans forskning låg till grund för utvecklingen av litiumbatterier, de små celler som idag driver huvuddelen av världens bärbara datorer och mobiltelefoner. Numera arbetar han mest med nanoteknik för bränsleceller till bilindustrin.

Idag utsågs Bruno Scrosati till hedersdoktor vid Chalmers. Han har bland annat hjälpt Chalmers att bygga upp forskning kring hållbar utveckling, och varit delaktig i återvinningsföretaget Stena Metalls satsningar på högskolan.

Jämte Scrosati utsågs även Ingrid Skogsmo på Volvo till hedersdoktor för sina insatser inom trafiksäkerhet - hon var drivande för kompetencentrumet Safer (länk). Därtill promoveras Stanfordprofessorn Kathleen Eisenhardt och professor Mateo Valeor från Barcelona till hedersdoktorer för sina insatser inom innovation respektive superdatorarkitektur.

De fyra får sina hedersdoktorat vid en promotion den 10 maj.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)