JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mats tar över som vd på Orbit One

Han tar över som vd
på Orbit One

Det blir den trogna parhästen Mats Johansson som tar över vd-stolen på kontraktstillverkaren Orbit One, när Christer Malm går i pension. Christer Malm behåller dock sin ägarandel och sitter kvar i styrelsen.
Christer Malm och Mats Johansson är männen bakom Orbit Ones framgång. De har byggt upp och äger företaget tillsammans, medan Christer Malm axlat ansvaret som vd och Mats Johansson varit ekonomichef (se längre artikel från Elektroniktidningen).

När Christer Malm nu går i pension är det inte oväntat Mats Johansson som tar över som vd. Samtidigt blir Ulf Karlsson – platschef i Ronneby och global marknadschef sedan 2007 – vice vd.

Vd-bytet innebär ingen strategiändring för företaget.

– Min viktigaste uppgift blir att förena styrkorna hos de olika enheterna och ta vara påen otroliga kompetens vi har inom företaget.  Jag ser också ett ökat fokus på den ryska marknaden där allt fler internationella företag söker leverantörer. Vi ska dessutom genomföra ett stort investeringsprogram som ytterligare kommer att stärka vå konkurrenskraft, säger Mats Johansson i ett pressmeddelande.

Christer Malm fortsätter som Senior Advisor fram till åsskiftet, för att på halvtid arbeta med affärsutveckling och vissa kundkontakter. Han kvarstår även som delägare och fortsätter sitt arbete i företagets styrelse.

Fotograf: Ben G.T. Nyberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)