JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Premiär för jättepekskärmen från Lund

Premiär för jättepekskärmen från Lund

På tisdag nästa vecka lanserar Flatfrog sin 32-tums pekskärm på ISE Trade Show i Amsterdam. Skärmen kan styras av upp till 40 fingrar samtidigt.
Målgruppen för Flatfrogs skärm är bland annat butiker, kasinon och utbildningar. Men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna.

– Touchytor kommer att finnas överallt i framtiden. Bland annat tror jag att e-handel och detaljhandel smälter ihop, och då behövs teknik som gör det möjligt. Jag ser en enorm potential, sade Eric-Alan Rapp på investeraren Sunstone till Rapidus i höstas när Fatfrog tog in 50 miljoner kronor förra hösten.

Den LED-baserade skärmen är 55 millimeter tjock och kan monteras både stående och liggande men även fällas in i bordsskivor. Upplösningen är 400 dpi och Flatfrog uppger att objekt som berörs eller dras är helt stabila, utan oönskade skakningar eller jitter.

Företaget, som startades 2007 av Ola Wassvik och Christer Fåhraeus, har skjutit på lansering i omgångar, bland annat beroende på att man bytt teknik för avkänningen. Hittills har företaget tagit in 230 miljoner kronor i riskkapital.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)