JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hårdvaruutvecklaren som öppnade webbshop

Hårdvaruutvecklaren som öppnade webbshop

I vintras sjösatte Pontus Oldberg elektronikshoppen Electronic Sweet Peas med ett stort sortiment Arduino-kort och några Raspberry Pi. Nu har han nästan 200 prylar i sortimentet.
– Jag är egentligen elektronikkonsult och arbetar till vardags heltid som mjuk- och hårdvaruutvecklare på ett stort elektronikföretag här i Skåne. Men det är väldigt kul att se vilken snabb utveckling det blivit på webbshopen, säger Pontus Oldberg till Elektroniktidningen.

Det senaste tillskottet är ett multifunktionskort för Rasperry Pi - RasPiComm - som byggts av ett litet entusiastföretag i Österrike och som Pontus Oldberg i praktiken är ensam i Sverige om att sälja.

Kortet är utrustat med en realtidsklocka (DS1307) och ett batteri, en RS485-port och en RS323-port.

Utöver det har enheten en 5-vägs joystick monterad på kortet, en kontakt för att ansluta I2C-baserade tillbehör samt en kontakt för SPI.

– Mjukvarustödet inkluderar drivrutiner, ett högnivå-API samt demoprogram för kortets alla funktioner, säger Pontus Oldberg.

RasPiComm dyker upp hos Pontus Oldberg och hans företag Invector Embedded Systems i Östra Ingelstad mitt ute på Österlen i Skåne i dag fredag om allt går vägen.

Priset i webbutiken är 462 kronor inklusive moms.

Vilka är det som handlar av dig?
– Det är entusiaster som bygger mindre styrsystem. Tar du bara Raspberry Pi-korten så går det väl cirka hundra i månaden härifrån. Och tio-femton procent av dessa kunder köper också andra elektroniska prylar, säger Pontus Oldberg.

Innan han öppnade webbshopen Electronic Sweet Peas i februari i år hade han en mindre webbhandel där han framför allt sålde egenkonstruerade mikrocontrontrollers och Ethernetcontrollers för inbyggda system.

– Jag konstruerade dem för 10-15 år sedan men det finns ingen efterfrågan längre på den typen av controllers. Funktionerna är i dag inbyggda i kretsarna. Men tidigare använde till exempel Ramböll mina Ethernetcontroller på sina vägmätningsmaskiner, säger Pontus Oldberg.

I stället började han sälja Arduinokort och Raspberry Pi.

Idag har han ett stort sortiment Arduino - 23 stycken noga räknat - från Arduino Sensor Shield V4.0 för 85 kronor till Arduino Uno Experiment kit för 995 kronor.

I Raspberry Pi-sortimentet har han sex kort, fyra lådor och 20 tillbehör, plus Raspberry Pi XBMC Mediaspelare.
I sortimentet, som i dag omfattar nästan 200 artiklar, finns också elektronikmoduler, displayer, sensorer, aktuatorer, sladdar, kontaktdon och diverse komponenter.

– Jag säljer inte komponenter egentligen utan fokuserar på byggblock. Kanske kommer jag att göra egna moduler för Raspberry PI, säger Pontus Oldberg till Elektroniktidningen.

Länk till Sweet Peas.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)