JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung motstämmer Nvidia
Nvidia gör intrång i sex Samsungpatent hävdar den senare i ett svar på den förras patentstämning i september. Dessutom grälar de om vems approcessor som är snabbast.
Nvidia och Samsung tillverkar processorer för mobiltelefoner. I september stämde Nvidia Samsung för patentintrång i grafikprocessorerna i några av Samsungs telefoner och paddor.

Nu har Samsung letat upp några patent att stämma Nvidia tillbaka med.

– Precis som vi väntat oss. Det är en förutsägbar taktik, kommenterar Nvidas IPR-chef i ett blogginlägg.

Också Nvidas kund Velocity Micro stäms för intrång på de sex patenten, plus ytterligare två som gäller tillverkningsteknik. Nvidia gjorde likadant – stämde Samsungs kund Qualcomm.

Velocity Micro hävdar att det bli stämt bara för att det har sitt huvudkontor i Virginia vars rättsväsende är känt för snabb handläggning och Samsung därmed kan bli snabbare att komma till skott än Nvidia. IP-tvister brukar ta många år att avgöra.

– Det är trist att vi ska behöva styra om värdefull energi och resurser från vår kärnverksamhet till att slåss mot ett av världens största företag, bara för att det ska kunna leka juriska lekar med Nvida och rättsväsendet, skriver Velocitys vd i ett blogginlägg.

Samsung stämmer dessutom Nvidia för falsk marknadsföring. Det är ingalunda paddan Nvida Shield som har den snabbaste processorn – både Apple iPad Air 2 och Samsung Galaxy Note 4 är snabbare, hävdar Samsung.

– Det är lögn, skriver Nvida och presenterar en svit benchmarks som bevis i sitt blogginlägg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)