JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. OrCad fyller 30

OrCad fyller 30

Kretskortsverktyger OrCad från Cadence fyller 30 år och firar födelsedagen med fem nya modeller och tre större uppgraderingar.
– Det är extremt ovanligt att en programvara och ett varumärke uppnår 30-årsåldern. Vi började med att sälja Dos-versionen av OrCad vilket var ett av de första kretskortsverktygen till Microsofts på den tiden nya operativsystem Windows, säger Jan Lindblom I ett pressmeddelande.

Han är vd på den svenska återförsäljaren Gateline.

OrCad ligger funktionsmässigt i kretskortsverktygens mellanskikt. Där hittar du också Pads från Mentor Graphics, Altium Designer och Cadstar.

Förbättringarna i version 16.6 av OrCad kommer att släppas i olika omgångar fram till sommaren.

OrCAD PCB – har bland annat förbättrats vad gäller dragning av snabba bussar där det går att ställa min, max och relativ hastighet, villkor för differentiella par av ledare och justering av fördröjning i ledare. Det ska också gå snabbare att göra layouten av en eller flera ledare med funktioner som Scribble Route, group/contour routing och att gruppera viahål.

OrCAD Capture – kommer numera med OrCAD Signal Explorer vilket förenklar livet för dem som har snabba signaler och därmed behöver simulera signalintegriteten innan layout.

OrCad Component Information Portal – är en kommande funktion som ger användare av OrCad Capture CIS tillgång till parametriserade komponentdata för miljontals komponenter från tusentals olika distributörer via ett interaktivt webbgränssnitt.

OrCAD Sigrity Electrical Rules Check (ERC) – är en kommande funktion som gör det möjligt att köra avancerade tester av signalnitegriteten på kortet, det vill säga mycket mer än att bara kontrollera att ledningsdragningen uppfyller designreglerna.

OrCAD Panel Editor – är tillgänglig redan idag och automatiserar arbetat med att skapa paneler av ett antal kretskort, en funktion som behövs vid tillverkningen av korten. Dessutom underlättar den dokumentationen av panelen.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)