JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bo tar över Sigruns vd-stol

Den 1 maj tog Bo Andersson över vd-stolen på Ericsson Microelectronics efter Sigrun Hjelmquist.

Bo Andersson har tidigare varit chef för affärsenheten mikroelektronik. Mellan 1994 och 1998 var han chef för affärsenheten kraftsystem. Större delen av denna såldes i april till amerikanska Emerson, se sid 35. Ericsson Microelectronics har efter det cirka 2 300 anställda och en omsättning på 4 500 miljoner kronor för 1999.
 
Under de senaste åren har Bo Andersson arbetet med att förändra Ericsson Microelectronics, något som bland annat resulterat i samarbetsavtalet med Chartered Semiconductor som ger både tillverkningskapacitet och tillgång till processteknik. även tekniksamarbetet med Applied Materials och Merrimac, se sid 4, bär hans signum. Ytterligare en förändring är att företagets komponentdistributör, Ericsson Component Distribution, får ansvaret för att marknadsföra och sälja de egentillverkade produkterna som till exempel Bluetoothmodulen i Europa.

Bo Andersson är civilingenjör med inriktning mot fysik och ha jobbat på Ericsson sedan examen 1977. Han har bland annat varit projektledare vid bygget av den så kallade submy-fabben i Kista. Hans företrädare, Sigrun Hjelmquist, blir styrelseordförande i Ericsson Microelectronics. Hon tar över klubban efter Bert Jeppsson, som idag är vd på Micronic Laser Systems.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)