JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fysisk konstruktion på tre sätt

Verktygsleverantören Monterey Design Systems presenterade i mars en ambitiös strategi som bygger på Internet såväl som intranät. Först ut är verktyget eDolphin, en webbanpassad version av företagets programvara Dolphin för fysisk kretskonstruktion som användaren kommer åt via en Internetbläddrare. I Internetfallet snurrar verktyget på datorer hos icke namngivna företag, så kallade co-location providers. I en intranätlösning utnyttjas istället användarens egna datorer.

Monterey använder inte mindre än tre olika affärsmodeller. Två av dem vänder sig till stora asicleverantörer vars hundratals kretskonstruktörer dels samarbetar med sina kollegor, dels med asickunderna. För att kunna samarbeta internt betalar asicleverantören en fast avgift och får obegränsad tillgång till eDolphin för konstruktörerna som kan sitta utspridda över hela världen. Monterey tar även ut en fast avgift när en krets tillverkas i kisel.

Modellen med betalning per tillverkad krets erbjuds även asicleverantörer som vill kunna utnyttja eDolphin i samarbete med sina kunder. Monterey erbjuder även tidsbaserad licensiering för företag som vill utnyttja Montereys hjälpmedel och servrar för att kapa toppar.

CvS

www.mondes.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)