JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Egevo och OEM slår ihop produktpåsarna

Komponentdistributörerna Egevo Elektronik och OEM Component vill bredda sig genom att distribuera ett gemensamt produktsortiment. Tanken är att via en kanal kunna erbjuda helheten till sina stora kunder.


Egevo, med huvudkontor i Lunda utanför Stockholm, kommer att ta över ansvaret för alla komponenter som krävs för att bygga ett kretskort, medan Tranåsbaserade OEM tar över strömförsörjning.

- Kontraktstillverkarna står numera för halva vår omsättning och än så länge fokuserar de främst på billiga logistiklösning, vilket gör att få kontaktpunkter är viktigt, säger Richard Dovrell, vd på Egevo Elektronik.

Målet är att bli en av kontraktstillverkarnas tio bästa distributörer. Ett bredare produktsortiment är ett sätt att nå dithän.

- Vi har redan kört detta arbetssätt med kontraktstillverkaren Essex under ett par år nu och förra året blev vi utsedda till deras bästa leverantör.

Förändringen innebär att de två företagen nischar sina respektive kompetensområden ytterligare jämfört med idag.



Förblir två enheter


Många frågar sig varför företagen inte går samman helt och hållet. Men Richard Dovrell menar att det är viktigt att det förblir två fristående juridiska enheter.

- Risken är att man tappar fokus om man slår ihop företagen. Vår filosofi är att mindre, specialiserade enheter gör ett bättra indesignjobb än stora distributörer.

- Sedan årsskiftet har sju personer flyttat över från OEM till oss, medan två har gått den andra vägen.

Samtidigt har man rent fysiskt rivit väggen mellan Egevo och OEM Components Stockholmskontor, som redan huserar i samma byggnad.

- Övergången av de olika agenturerna är däremot planerad att vara klar vid halvårsskiftet, säger Richard Dovrell.

Än så länge berörs inte Pro-nesto - som förvärvades av OEM-koncernen för knappt ett år sedan - av samarbetsplanerna.

- Men tanken är att även Pronesto skall komma in i samma datorsystem som vi på sikt.

Anna Wennberg



Tre distributörer - en ägare


Egevo Elektronik, OEM Component och Pronesto är de tre företag inom börsnoterade OEM International som säljer elektronikkomponenter.

Tillsammans omsätter de 250 miljoner kronor årligen på elektronikkomponenter i Sverige. Egevo är specialiserat på kretskortskomponenter, OEM Component på elektromekaniska komponenter och strömförsörjning, medan Pronesto koncentrerar sig på mikrovågskomponenter samt EMC.

AW

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)