JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Virtuella konstruktörer får mer hjälp

Altera, Viewlogic och Synchronicity lanserar nu var sin Internettjänst som underlättar för konstruktörer som vill samarbeta var än i världen de råkar befinna sig.

För en månad sedan lanserade Xilinx möjligheten att ladda ner kundanpassade PCI- kärnor via Internet. Det visade sig bli startskottet för en hel rad interaktiva konstruktörstjänster. Altera erbjuder nu potentiella kunder att ladda hem en 33 MHz PCI-kärna, bygga in den i konstruktionen, modifiera den, syntetisera och simulera resultatet - allt utan att kunden behöver bestämma sig för något köp.

Viewlogic lanserar ett system för att hantera de stora mängder konstruktionsdata som uppstår när virtuella konstruktörsgrupper samverkar över Internet eller intranet. Design Exchange ska ta hand om de tusentals filer som bildas i varje asicprojekt. Det går att se om någon har tagit fram en viss typ av multiplikator eller liknande och omedelbart få dess VHDL- eller Verilogkod på skärmen. Det finns också kopplingar till komponentdatabaser.

Liknande tankegångar finns hos Synchronicity, ett nystartat företag som också vill underlätta för de som använder Internet som bärare av konstruktionslösningar. Tjänsten, Design Sync HLD är ett system för att hantera buggar och kommentarer kring en konstruktion, och hålla rätt på i vilket stadium olika delar av ett projekt befinner sig.

Adam Edström

Samtliga nämnda företag nås på www.firmanamn.com. Synchronicity kräver dock lösenord, vilket fås per epost från Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)