JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Växer med uppgiften

Bara ett halvår efter lanseringen kommer Hewlett-Packard med en uppgradering av signalgeneratorfamiljen ESG. Bland nyheterna märks tester enligt Dect- och Tetra-standarderna.

(Elektroniktidningen, Edinburgh)

Man ska inte behöva köpa en ny signalgenerator bara för att testbehovet ökar. Så resonerar mätinstrumentjätten Hewlett-Packard som nyligen lanserat flera uppgraderingar till den halvårsgamla signalgeneratorfamiljen ESG.

Det handlar både om program- och hårdvara som kan adderas till de befintliga instrumenten. För de digitala modellerna har det tillkommit tester enligt Dect- och Tetra-standarderna. Andra nyheter är att det är möjligt att justera fas och amplitud separat för I- och Q-signalen, en rad möjligheter att påverka skurprofilen liksom mätning av hur stor del av signalen som ligger inom respektive utanför bandet.

För alla modeller gäller att de fått en intern oscillator (0,1-50 kHz) som kan användas för att skapa två svepbara sinustoner vilket till exempel behövs för test av analoga system. Vidare har de ickeharmoniska spurioserna minskats och det finns numera möjlighet att välja invers video.

Instrumenten finns i åtta modeller och toppmodellen går upp till 4 GHz.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)