JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson drar ned på anställningstakten

Som en konsekvens av Sven-Christer Nilssons stora omorganisation av Ericsson är koncernen för tillfället mycket restriktivt med nyanställningar. Undantaget är tekniker.


Något formellt anställningsstopp som 1991 rör det sig inte om den här gången. Istället handlar det om att Ericsson i samband med den omorganisation som pågått hela hösten ser över personalbehovet.

- Något direktiv om anställningsstopp har inte gått ut från central nivå, säger Göran Whitlock, som är ansvarig för personalfrågor i Sverige.

- Det är klart att man sätter ned foten och funderar lite när man genomför en så här stor omorganisation. Vi har kört så här någon månad, säger han.

I praktiken innebär det att vakanta tjänster i första hand ska fyllas genom internrekryteringar.

- Vi är väldigt restriktiva med externrekryteringar. I princip anställer vi bara på tekniksidan, till exempel asickonstruktörer. Där kan vi inte få tag på så många som vi behöver, säger en källa på Ericsson Radio som vill vara anonym.

- Men varje anställning måste numera tas upp på ytterligare en nivå i hierarkin innan ett beslut kan fattas, säger samma källa.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)