JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. FPGA till asicpris

En snabb, enkel och billig konvertering från FPGA-kretsar till asic. Det är löftet från nystartade Clear Logic.

(San José, Elektroniktidningen)

- På en vecka hinner vi konvertera en FPGA-konstruktion till en asic och dessutom leverera de första kretsarna, säger Al Huggins som är vd på nystartade Clear Logic i San José, Kalifornien.

Kretsarna får alla de egenskaper som utmärker en asic: de blir 15-20 procent snabbare än FPGA-kretsen, upp till 50 procent billigare och drar mindre ström.

- Förutom att konverteringen går snabbt så har vi ingen startkostnad eller något minimiantal vilket annars är vanligt. Och våra kretsar har samma timing som den ursprungliga FPGA-kretsen och kan testas till 100 procent, tillägger Al Huggins.

- Att konvertera en FPGA-konstruktion till en asic har hittills brukat vara både krångligt och dyrt, vad FPGA-tillverkarna än lovat, säger Al Huggins.



Detaljerna släpps i januari


Han vill dock inte avslöja några detaljer om den nya processen eller om det verktyg som ska användas för att konvertera kretsarna.

- Vi håller på att patentera asic-arkitekturen, som är nyckeln i vår produkt, och det blir färdigt i januari. Då släpper vi detaljerna.

Han lättade dock lite på förlåten genom att säga att man i första omgången kommer att kunna konvertera från två olika FPGA-familjer av mellanstorlek, det vill säga runt 50 000 grindar. Kunderna behöver inte köpa någon programvara utan skickar bara över designfiler från FPGA-verktyget till Clear Logic som gör allt det praktiska.

Tillverkningen utförs av Al Huggins förra arbetsgivare IDT, som också äger en stor del av Clear Logic. En vecka tar det att få de första exemplaren och större kvantiteter levereras på tre veckor.

Clear Logic har varit igång sedan maj 1996 under täcknamnet Net Control, har 34 anställda och en ekonomisk uppbackning på 16 miljoner dollar.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)