JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fusion ger tysk- amerikansk mätjätte

Konsolideringen inom mät- och testbranschen fortsätter. Den här gången är det Wavetek Wandel Golterman,WWG, som går samman med TTC för att ta upp kampen med marknadsledande Agilent.


Tyska Wandel & Goltermann fusionerades i september 1998 med amerikanska Wavetek. Och nu är det dags för nästa steg i omstruktureringen bland test- och mätinstrumentföretagen. Det är amerikanska Dynatech som slår ihop sitt dotterbolag TTC med Wavetek Wandel Goltermann.

- Jag tycker det är jättespännande. Sen får vi se vad som kommer ut av det hela, säger Bengt Carlsson som är vd på WWG i Sverige.

I Sverige representeras TTC av det norskägda företaget Nortelco. Även om Bengt Carlsson inte vill säga något kan man ändå ana att han räknar med att få ta hand om TTC:s produkter när fusionen blir klar i mitten på maj.

Båda företagen är fokuserade på instrument för data- och telekommunikation. TTC är starka i Nordeuropa medan WWG är starka i Europa.

- Marknaden blir mer och mer internationell. Våra kunder, både tillverkare och operatörer, kräver support över hela världen och det blir enklare att leva upp till det med ett större företag, säger Bengt Carlsson.

Det nya företaget, som ännu inte fått något namn, får en omsättning på 800 miljoner dollar och över 4 000 anställda. Det är något mindre än amerikanska Tektronix som omsatte 877 miljoner dollar förra året men långt efter likaledes amerikanska Agilent som är klart störst och förväntas omsätta drygt fem miljarder dollar under innevarande år på test- och mätinstrument.

Japanska Anritsu, som köpte amerikanska Wiltron 1990, omsatte 56,5 miljarder yen vilket motsvarar cirka 495 miljoner dollar.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)