JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutinerad trojka leder nya Ericsson

Stor förändring av organisationen, men få nyheter på högsta chefsnivån. Så kan man beskriva den ommöblering som ägde rum i Ericsson vid årsskiftet.

Det är tre chefer med lång erfarenhet inom Ericsson som nu leder de tre affärsområdena. Alla är vice VD redan sedan tidigare.

Färskast är chefen för affärsområdet Mobilsystem, Kurt Hellström, som har arbetat inom koncernen i "bara" 12 år. Han har sedan 1990 varit chef för Ericsson Radio och förblir i princip kvar på sin post.

En av förändringarna inom hans område blir att mobiltelefonerna flyttas och läggs under affärsområdet Telefoner och terminaler. Det är ett exempel på vad Ericsson kallar för att "stärka marknadsdimensionen". För några år sedan var de tekniska frågorna kring mobiltelefonerna viktigast. Men när tonvikten hamnar på marknadsföring läggs mobiltelefonerna under samma tak som vanliga telefoner.



Sammanslagning


Det nya affärsområdet Infokomsystem är en sammanslagning av de tidigare områdena Publik telekommunikation och Företagskommunikation och nät. Chef blir Anders Igel, som sedan 1995 varit chef för Publik telekommunikation, och som alltså också i princip sitter kvar på sin stol. Han har jobbat inom Ericsson sedan 1978 och tros ha stora möjligheter att bli efterträdare åt koncernchef Lars Ramqvist i framtiden.

Telefoner och terminaler som kommer att ledas av Johan Siberg. Siberg har jobbat inom Ericsson i 26 år. Sedan mitten av 1994 har han varit VD för Ericsson Mobile Communications.

Alexander Kristofersson



Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)