JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Minikapslar även för asicar

Asictillverkaren LSI Logic har också svarat på ropen om mindre kapslar. Strax före jul började man erbjuda kunderna en kapsel kallad mini-BGA.

Den kapseln är mindre än en konventionell BGA, men inte fullt så liten som Intels mikro-BGA som beskrivs ovan. Å andra sidan kan mini-BGA göras med upp till 176 anslutningar. LSI Logics kapsel är 5 x 15 mm stor och 1,5 mm hög. Avståndet mellan lödkulorna är 1 mm, något mer än i mikro-BGA. Enligt tillverkaren har man valt avståndet 1 mm eftersom det då inte blir några större problem att dra ledningarna på kretskortet. Avståndet 1 mm är också standardiserat av Jedec.

Såväl värmeutvecklingen som parasitsignalerna är mindre i mini-BGAn än i vanliga BGA och, mycket mindre än i motsvarande konventionella kvadratkapsel (PQFP), hävdar tillverkaren vidare.

Mobiltelefoner är en uppenbar tillämpning där den här kapseln kan komma till sin rätt. Men LSI Logic säger att man också har mötts av intresse från tillverkare av digitala kameror, personliga assistenter och annan avancerad konsumentelektronik.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)