JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mycket som lockar på Elektronik/EP-99

Det är dags för elektronikbranschens stora kraftsamling. Från tisdag till fredag visar över 400 utställare upp sig för, förhoppningsvis, 13 500 besökare.


Komponenter, mät&test samt produktion är av tradition de största produktområdena på mässan Elektronik/EP. Och 1999 års upplaga är inget undantag, även om nya avdelningar som Utbildning och rekrytering, miljö och återvinning, konsulter samt formgivning breddar årets utbud.

Arrangörerna hoppas på 13 500 besökare, något fler än för tre år sedan då mässan arrangerades senast.

I runda tal hälften av utställarna säljer någon form av komponenter. Små och medelstora distributörer dominerar. Som vanligt är det dock få halvledartillverkare som ställer ut i egna montrar, de flesta låter sig representeras av distributörerna.



Mycket produktion


På EP-sidan av mässan, alltså elektronikproduktionsföretagen i B-hallen, finns både säljare av utrustning och legotillverkare, eller kontraktstillverkare som många av dem föredrar att kalla sig.

EP-nischen är relativt komplett representerad. Bland annat ska Siemens visa sin senaste ytmonteringsmaskin Siplace HS50 som ska ingå i en hel fungerande produktionslina.

De flesta av Siemens branschkollegor finns också närvarande, liksom majoriteten av de betydande kontraktstillverkarna. Saknas på EP-sidan gör dock Philips och Wikman & Malmkjell.

Till EP-avdelningen räknas också företag inom arbetsplatsutrustning och materialhantering där en del för elektronikbranschen nya företag väntas ställa ut.

Avdelningen för mät&test är av tradition stark på svenska elektronikmässor. I år saknas faktiskt inget av de tunga mätföretagen.

Konstruktionsprogram är tyvärr inte alls lika väl representerat. Här får fanan bäras högt av Hardi, Cadint, Cyncrona med flera då varken Mentor, Cadence eller Synopsys ställer ut.

Bättre är då utbudet på inbyggnadssidan med Enea, IAR, Nohau och Wind River som spjutspetsar. Konstruktion för inbyggnad får också draghjälp av ett parallellt organiserat tvådagars Intelsponsrat seminarium i detta ämne.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)