JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenskt cad-program får signalintegritet

Täbyföretaget Cadint kommer till mässan med nya funktioner för analys av signalintegritet i Cadint-PCB, ett verktyg för schemainmatning och layout av kretskort.


- Det här är början på en ny produktlina, säger Marek Gorczyca, vd och utvecklingsansvarig på Cadint.

Hjälpmedlet Cadint-PCB har utökats med funktioner för impedansberäkning av transmissionslinjer. Konstruktören får exempelvis besked om hur tjock en viss linje på ett visst lager måste vara.

En annan nyhet är analys av överhörning, crosstalk, det vill säga hur närliggande ledare påverkar varandra. Användaren får besked i form av ett dB- värde eller i form av inducerad spänning.

- Konstruktören kan mäta på nät och får svar direkt, säger Marek Gorczyca.

I framtiden tänker han även lägga till funktioner för beräkning av elektromagnetiska fält. Tanken är att konstruktören ska få information om hur stort det elektromagnetiska fältet är på ett visst avstånd från kretskortet. Informationen behövs för att se om produkten kommer att uppfylla gällande regler för elektromagnetisk strålning.

De nya funktionerna kommer inte att höja priset för Cadint-PCB, som kostar drygt 30 000 kronor. Kunder med underhållsavtal får dem gratis.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)