JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mäter lätt EMC

Hewlett- Packard har introducerat en familj lättanvända och helautomatiska mätsystem som testar elektromagnetisk kompatibilitet.


EMC-analysatorerna i HP E7400 A-serien har tagits fram för att användas vid tester och diagnostiska EMC-mätningar under konstruktions- och utvecklingsfasen. Därmed kan tillverkaren upptäcka problem tidigt och undvika kostsamma förseningar i ett senare skede.

För att kunna certifiera produkter med olika frekvenskrav och amplitudnoggrannhet finns analysatorerna i fem modeller, från HP E7401A till HP E7405A.

Den enklaste analysatorn har frekvensområdet 9 kHz till 1,5 GHz, medan den mest avancerade har fem olika frekvensområden. Det lägsta bandet i den mest avancerade modellen sträcker sig från 9 kHz till 3 GHz, medan det högsta täcker frekvenserna 18,7 GHz till 26,5 GHz. Alla instrument i serien har ett temperaturområde från 0°C till 55°C och skall vara stabila fem minuter efter att de slagits på.

Mätningarna kan initieras från EMC-analysatorns frontpanel eller från en persondator med hjälp av det interaktiva mätprogrammet HP E7415A, som också kan användas för helautomatiserade mätningar. Automatiska mätfunktioner ger noggranna, snabba, enhetliga och repeterbara resultat från en eller flera signaler. En inbyggd diskettenhet gör det möjligt att exportera mätresultaten. Att testa produkter med avseende på elektromagnetisk interferens är speciellt viktigt för tillverkare av kommersiella produkter som datorer, medicinsk utrustning, hushållsapparater, motorer och styrsystem.

- Om inte produkterna uppfyller kraven i EMC-bestämmelserna får de helt enkelt inte släppas ut på marknaden, säger Scott Wright som är chef för HPs Santa Rosas Systems Division.

Thomas Hedlund

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)