JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. GSM-testset för serviceverkstäder

Hewlett-Packard har tagit fram ett testset för GSM som gör det möjligt för serviceverkstäder att reparera mobiltelefoner.


Serviceorganisationer har hittills fått förlita sig på instrument med begränsade möjligheter eller dyra specialinstrument för att kunna reparera GSM-telefoner. Enligt HP kan det nya testinstrument HP E6392 ge den funktionalitet som krävs för att kunna söka och reparera fel på modulnivå till samma pris som en "go/no- go" testare.

- Det finns en stor efterfrågan på ett instrument som HP E6392 eftersom trenden är att delegera ut reparationerna på mobiltelefoner till lokala serviceverkstäder, säger Paul Nichol, produktchef på HP, som också hävdar att det bara tar en halvtimme för en servicetekniker att lära sig instrumentet.

Instrumentet består av en RF-signalgenerator och en RF-analysator. Det har en omfattande uppsättning automatiserade GSM-mätrutiner som kan kontrollera funktionen hos mobiltelefoner för standarderna GSM 900, E-GSM och DCS 1800. Inbyggda verktyg finns för mätning av DC-effektförbrukning och olika sändar- och mottagarparametrar. Som tillägg finns funktioner för asynkrona test, spektrumövervakning och signalgenerering.

Toppeffekten hos telefonens sändare kan mätas med en noggrannhet av ±0,6 dB. Olika testvillkor kan lagras på PC-kort som enkelt laddas in i instrumentet. HP kommer också att tillhandahålla uppgraderingar på PC-kort.

Bland tillbehören finns RF-kablar, RF- och DC-effektomvandlare, kopplare, testfixturer, test.SIM för GSM samt en skärmbox som hindrar yttre störning.

GSM-testsetet utgör ett komplement till det mer avancerade instrumentet HP 8922, som används för test och analys på komponentnivå.

Thomas Hedlund

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)