JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Allgon utvecklar mikrovågslänk

Antenntillverkaren Allgon har under hösten sökt efter mikrovågstekniker. Anledningen är att företaget ska börja utveckla mikrovågslänkar, en helt ny produkt i sortimentet.

Mikrovågslänkar används i mobiltelefonsystem för att koppla ihop basstationen med telefonväxeln, men de används också i det fasta telenätet.

Allgons produkt ska finnas på marknaden inom 18 månader. Enligt uppgift från finansanalytiker är Allgons målsättning att ta 20 procent av världsmarknaden för mikrovågslänkar som uppskattas till mellan sju och tio miljarder kronor. Verksamheten läggs i Göteborg.

- Göteborg är inte lika överhettat som Stockholm, säger Thomas Hedström som leder Allgons satsning. Ytterligare en förklaring är att Ericsson Microwave, som bland annat tillverkar mikrovågslänkar, ligger i Göteborg, vilket ger möjlighet att locka över kompetenta personer. Ytterligare en förklaring är närheten till Chalmers som har landets bästa kompetens på området.

Allgon har cirka 700 anställda och beräknas omsätta 1,3 miljarder kronor i år. Företaget tillverkar förutom antenner till basstationer och mobiltelefoner bland annat combiners och repeatrar till mobiltelefonsystem.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)