JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hemliga bilder i mobiltelefonen
På Cebit-mässan visade Spectronic upp sin första stora mobiltelefonsatsning på tio år. Den är metallciblå, avsedd för GSM-nätet, har en inbyggd kamera och saknar knappsats.


Spectronics hade en storhetstid i slutet av 80-talet när NMT slog igenom på allvar. Sedan dess har det varit mer eller mindre tyst från företaget, något den nya kameratelefonen ska ändra på.

Ena sidan av telefonen tas upp av en långsmal skärm, men vad som visas på skärmen är hemligt. Patentansökningarna har inte gått igenom papperskvarnarna ännu.

- Och jag kan inte säga hur mycket den kommer att kosta. Det är hemligt, säger Carl Siversson.

Tanken är man ska kunna ta bilder och till exempel skicka som bilagor till epostmeddelanden.

Telefonen har ingen knappsats. Istället matar man in siffror och bokstäver genom att "glida lite upp och ned med fingret här på sidan", som utvecklingsteknikern Carl Siversson lite hemlighetsfullt beskriver tekniken.

När han står och glider som bäst med fingret kommer en man med en Nokia-skylt smygande med en videokamera och börjar filma demonstrationen. Frågan är hur lilla Spectronic ska kunna överleva om Nokia nappar på idén och bestämmer sig för att göra en egen variant.

- Det är nog ingen fara. Det tar tid att ta fram en sådan här lösning. Om Nokia ändå kommer med en variant på temat så är det bara bra. Det ger oss, och hela principen, marknadsföring, tror Siversson.

Fredrik Granlund

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)