JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ryssland behöver fler entreprenörer

- Ryssland har alltid haft gott om ingenjörer. Vad landet nu behöver mer av är affärsinriktade ingenjörer. Ryssland behöver fler entreprenörer.


Den som säger detta heter Kirill Bounakov. Kirill är anställd på ABB Moselectro i Moskva. Han är utbildad elektromekanisk ingenjör och är verksam inom företagets marknadsföring.

- Det bästa med det nya Ryssland är friheten, säger Kirill. När vi var utan frihet förstod vi inte riktigt vad vi saknade. Nu utgör friheten ett omistligt värde i den ryska demokratin.

- Om Ryssland också kan utveckla mer egna företag, kommer landet att lyfta ganska snabbt. Problemet i dag är kanske att vi har en lagstiftning, som inte alltid hängt med i utvecklingen. En god marknadsekonomi kräver en juridik som Ryssland inte alltid har.

- Den största förändringen i landet är nog på det psykologiska planet, säger Kirill. Under Sovjetsystemet behövde folk inte tänka så mycket på sin egen försörjning - Sovjetstaten tog hand om det mesta.

- I dag är Ryssland ett väldigt individualistiskt samhälle. Det är jag som individ som bestämmer hur jag ska ha det. Under det gamla systemet fanns inte samma personliga ansvar utvecklat.

SR

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)