JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Belgiska CS2 ska kapsla snabbare än asiaterna

- Vi kommer att kunna leverera små volymer på tolv timmar, lovar Steve Lerner, chef för den nystartade kapslingsspecialisten Custom Silicon Configuration Services i Belgien.


Custom Silicon Configuration Services, eller CS2 som förkortningen lyder, siktar på att slå alla rekord vad gäller leveranstider i kapslingsbranschen. Istället för industrins normala omloppstider mätta i veckor, räknar CS2 med att erbjuda ledtider räknade i timmar.

Enligt Steve Lerner kommer CS2s styrka, utöver mycket snabba leveranser, att ligga i företagets fokusering på de mest avancerade kapslingsteknikerna. De förpackningstyper man kommer att arbeta med är BGA, CSP och flerkretsmoduler uppbyggda med såväl bondning som flipchip-kretsar.

- Nya kapslings- och monteringstekniker är mera tillämpningsspecifika och kräver därför full flexibilitet, snabba omloppstider och hög tillförlitlighet. Det är stor skillnad mot äldre, högvolymtekniker, som traditionellt används i Fjärran Östern. Att ha ett legoföretag för kapsling och montering på nära håll kommer att spara såväl tid som pengar för våra kunder, hävdar Steve Lerner.



Inte bara kapsling


Bland de tjänster som företaget kommer att erbjuda märks även konstruktion och karakterisering av kapslar, test av tillförlitlighet och viss begränsad forskning och utveckling.

CS2 håller nu på att bygga upp sin anläggning i Zaventem utanför Bryssel och Steve Lerner beräknar att den ska stå klar i slutet av året. Om tre år gissar han att antalet anställda ska ha vuxit till ungefär 100 personer.

Steve Lerner har flerårig erfarenhet bakom sig vid världens största kapslingsföretag, koreanska Anam. Han har lyckats ordna ordentlig uppbackning från tre kapitalstarka finansiella institutioner. En av dessa är den privata riskkapitalfonden, IT-Partners, som stöds av Imec, det internationella mikroelektronikcentret i Leuven, och flera belgiska banker. Företagets strategiska allians med Imec ser Steve Lerner som en viktig konkurrensfördel.

- Den tillåter oss att kombinera en ingenjörs- och forskningsorganisation av världsklass med vår omfattande erfarenhet inom kapslingstjänster, säger han.

Gittan Cedervall

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)