JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svenska matriser i HP:s nya testare

Kretsar från Svenska Grindmatriser - SGA - intar en nyckelposition i Hewlett-Packards nylanserade komponenttestare HP83000 MCU.


Varje testpinne i testaren har en egen testprocessor samt en analog asic, som SGA levererar.

Den genererar bland annat de referenssignaler som används vid analoga mätningar. Som mest rör det sig om 1 024 asicar i en enda testare.

- Produktionen av testaren har precis dragit igång. HP har inte kommit upp i full volym ännu, men testaren har ändå bidragit till att vår omsättning för första kvartalet nästan fördubblades jämfört med samma period i fjol, säger Leif Söderström som är vd på Svenska Grindmatriser.

Att Hewlett-Packard valde just Svenska Grindmatriser tillskriver han till stor del de analoga asicarnas tunnfilmsresistanser, som har hög noggrannhet och klarar temperatursvängningar utan att driva.

Det unika med den nya testaren är att all elektronik sitter i testhuvudet. Man slipper därmed "skåpet" vid sidan av testaren.

HP83000 MCU klarar datahastigheter upp till 300 Mbit/s. Den beskrivs som en lågpristestare för integrerade kretsar - lågt pris betyder i de här sammanhangen några miljoner kronor.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)