JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EDA-träffen - ett säkert vårtecken

EDA-träffen återtar sin gamla form med en enda dag för konferens och utställning. Fjolårets extradag med halvdagsföreläsningar stryks.


- I år arrangerar vi EDA-träffen för sextonde gången, säger Anders Marcelius på Sveriges Verkstadsindustrier som ligger bakom evenemanget.

EDA-träffen, som går av stapeln den 23 april i Kista utanför Stockholm, vänder sig till alla som är intresserade av elektronikkonstruktion - konstruktörer, systemfolk såväl som forskare och stödpersonal. Förutom konferensdelen arrangeras en produktutställning som i år lockat 14 utställare.

Årets inledningstalare är Tord Wingren på Ericsson Mobile Communications i Lund, som ska prata om erfarenheter av asicutveckling för mobiltelefoner. Sedan följer sex programpunkter fördelade på två parallella spår. Exempel på teman är verifiering, FPGA-kretsar och Intellectual Property, alltså kretskonstruktion med färdiga konstruktionsblock.

De två senaste åren har den vanliga konferensdagen kompletterats med en andra dag där besökarna har kunnat förkovra sig med hjälp av halvdagarsföreläsningar - tutorials. Men i år stryks den dagen.

- Vi har inte fått tillräckligt med besökare till våra tutorials, dessutom är det svårt att få tag på föreläsare, säger Anders Marcelius.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)