JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Översspänningsskydd räddar televäxlar

Power Innovations nya skyddstransistorer vill ta plats i telefonväxlar.


Brittiska Power Innovations, PI, presenterar en serie skyddstransistorer som skyddar telekomutrustning mot felaktiga inspänningar. Serien kallas TISP4 - Total Integrated Surge Protector, och klarar spänningar på upp till 400 Volt.

Kretsarna är verifierade enligt industristandard för "surge rate", alltså en plötslig spänningshöjning som kan uppträda i en krets.



Vertikal struktur


Kretsarna klipper spänningstransienter och arbetar sedan i en lågspänningsmod för att dirigera bort strömmen. Externa serieresistorer behövs inte. TISP4- serien levereras i en standard SMB-kapsel. PI tillverkar sina skyddstransistorer i en bipolär process som klarar högre stötströmmar än CMOS-processer.

Transistorerna har en vertikal struktur för att kunna utnyttja kiselytan maximalt. Ett tjockt metallager på undersidan av kretsen förhindrar överhettning. PI har också patenterat ett jonimplantatsteg för att kontrollera genombrottsspänningar.

Företaget grundades för ett år sedan när den knoppades av Texas Instruments i England. PI saknar svensk representant, men Ericsson är en storkund.

Internet adressen är www. powinv.com

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)