JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Komplett pc i en kapsel

Nykomlingen ZF Microsystems lanserar SCC eller Single Component Computer, en komplett pc i en komponent. En modul, stor som ett kreditkort, innehåller all hårdvara och program som behövs för inbyggda tillämpningar.


Amerikanska ZF Microsystems demonstrerade OEMmoduleTM486 i Sverige, en komplett 100 MHz pc i en komponent. Företaget är uppfinnare och leverantörer för enchips- pc, som kallas för SSC eller Single Component Computers.

- SCC-kretsarna består inte enbart av processorer. De är kompletta x86-baserade pc:ar i en enda kapsel, säger David Feldman, vd för ZF Microsystems, vid sitt Sverigebesök.

Komponenterna innehåller alla funktioner hos ett x86-moderkort samt programvara och alla nödvändiga anslutningar för inbyggda tillämpningar. Att komponenten är x86-baserad gör arkitekturen bekant för många användare, och en stor fördel är också att alla marknadens x86-program kan användas.

Förutom en 486-processor från AMD innehåller modulen två serieportar, en parallellport och hårddisk. Till skillnad från många andra inbyggda processorer finns ett gränssnitt för AT-tangentbord, som främst används för initial programmering. Enheten har dessutom bootminne, 2 Mbit DRAM och 512Kbit flash som är laddat med pc-kompatibel DOS och BIOS.

OEMmoduleTM486 är en uppföljare till 40 MHz 386 pc.

- Det är faktiskt en fördel att använda en 386 istället för en Pentium i många inbyggda tillämpningar, eftersom Pentium behöver ett kraftigare kyldon och fläkt, säger Feldman.

Alla SCC-varianter levereras i en 60 x 80 mm kapsel med ett patenterat standardbenformat.

Priset ligger runt 2 000 kronor för 486-varianten. Det finns ett utvecklingskort som kostar runt

8 000 kronor. Svensk representant är Memstore.

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)