JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nästan för glassigt om HPs instrument

Produktnyheter, seminarier och rabatterbjudanden är något av innehållet i HPs välmatade och grafiskt tilltalande svenska Internettjänst. Alla tjusiga bilder gör dock att tjänsten blir i långsammaste laget.


Den 12 maj anordnar HP ett heldagsseminarium om datainsamling i Stockholm. Anmälan görs lättast direkt via epost från nättjänsten.

En 500 MHz nätverks- och spektrumanalysator modell HP4395 går att köpa med 20 procents rabatt. Erbjudandet gäller fram till 30 juni.

Dessa två uppgifter är typexempel på information som går att hitta på Hewlett- Packards test- och mätavdelnings nylanserade Internettjänst på svenska. Adressen är www.hp.com/go/tm_sweden.

Här finns ganska djupgående information om aktuella seminarier och kurser, produkter, tjänster och annat som har med HPs svenska test- och mätförsäljning att göra. Det går att prenumerera på företagets digitala nyhetsbrev, och det finns gott om länkar till mer specifik information, som dock i stor utsträckning hämtas från den amerikanska tjänsten och därmed är på engelska.

Föredömligt är att varje produkt, tjänst eller seminarium är försedd med telefonnummer och epostadress till ansvarig person inom HP.



Snyggt men slött


Sidorna är glassiga som små reklambroschyrer. Men all grafik slöar ner inladdningen av sidorna, och en del bilder känns omotiverade. Dessutom hade HP kunnat få rum med mer information på varje sida om en del bilder tagits bort, och därmed hade användarna sluppit rätt mycket klicka-och-vänta. Det gäller särskilt när man klickat sig ner en bit genom hierarkin och fortfarande har samma tjusiga bild på en, får man förmoda, typisk HP-telefonsäljare i nedre vänstra hörnet.

Intressant att notera är att HP har motsvarande tjänst på bland annat finska, danska, tyska, italienska och japanska. Och de ser, bortsett från språket, så gott som identiska ut.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)