JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En RF-databas ska räcka

Med en demonstration visade konsortiet IWPC nyligen att man gjort framsteg i sina strävanden att göra RF-data flyttbart mellan olika verktygsmiljöer.


Ett drygt år har gått sedan konsortiet IWPC, International Wireless Packaging Consortium, drog igång ett industrisamarbete uppbackat av Nokia och Qualcomm för att göra det lättare att flytta data för RF-konstruktioner mellan olika verktyg.

Initiativet heter EPDES, Electronic Product Design System, och när det presenterades i fjol var målet att man redan i slutet av år 2000 ska kunna erbjuda en verktygsmiljö för ändamålet.



Sökbar databas


Nyligen visade organisationen att man kommit en bit på vägen med en demo där en trådlös termometer konstruerades. Syftet var att visa hur man kan ladda ner data från EPDES:s Internetbaserade prototypdatabas och sedan använda det för att utveckla termometern med hjälp av verktyg från olika leverantörer.

En hörnsten i EPDES kommande verktygsmiljö är just en sökbar Internetbaserad databas med data från olika tillverkare, data som material, konstruktionsregler, modeller samt konverterare som omvandlar CAD-filer.

På sajten ska man även få tillgång till certifierade verktyg för mekanisk, elektrisk och termisk konstruktion.

Charlotta von Schultz

www.iwpc.org

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)