JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En stor, en snabb och en bred

Kretstillverkaren Lattice presenterar tre nya CPLD-familjer som optimerats för storlek, snabbhet respektive breda bussar.


- Vi tror inte på one size fits all, säger Stan Kopec som ansvarar för Lattice marknadsföring.

Företaget lanserade i september tre nya kretsfamiljer som anpassats för tre olika användningsområden, och menar att Lattice därmed erbjuder marknadens största CPLD. Och den snabbaste. Och den bredaste.

Kretsen ispLSI 8840 är först ut i familjen Superbig. Den innehåller hela 1152 register och 840 generella makroceller. Ben-till-ben-fördröjningen är 8,5 ns, den maximala interna frekvensen 110 MHz.

En intressant nyhet är att Lattice på kretsarna placerat en intern tristatebuss plus arbitreringslogik för att undvika krockar på bussen. Familjen kan därmed med fördel tjänstgöra kring en mikroprocessor.

Familjen Superfasts fyra medlemmar är små men snabba. Allra snabbast är minstingen ispLSI 2032 med 32 makroceller och fördröjning på endast 3,5 ns samt maximal intern frekvens på 200 MHz. Kretsen sägs klara snabba klockade gränssnitt som PCI-bussen, tack vare de snabba in- och utgångarna - ställtiden på ingångarna (Tcu) är endast 2,5 ns, och lika kort är klock-till-ut-tiden (Tco).

Den "breda" familjen har inte oväntat döpts till Superwide. De klarar funktioner som är 68 bitar breda i samma logiknivå. Familjen har i dagsläget tre medlemmar med mellan 256 och 512 makroceller. Tänkbara tillämpningar finns inom datakom och som kringlogik till 64-bitars processorer.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)