JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor flyttar sin kortarsenal till NT

Verktygsleverantören Mentor Graphics erbjuder nu verktygssviterna Design Architect och Board Station även för NT-baserade plattformar.

Verktygsduon, som totalt innehåller 35 olika produkter för konstruktion av kretskort, toppar listan över marknadens kretskortsverktyg mätt i intäkter. Hittills har de enbart funnits under Unix, men nu är det alltså dags för en NT- lansering.

- Vi kan nu erbjuda den mest heltäckande PCB- och MCM-lösningen som någonsin funnits på NT-plattformen, säger Mentors VD Walden Rhines i ett pressutskick.

Företaget hoppas locka dels PC-användare, dels konstruktörer som redan använder verktygen under Unix men som nu vill arbeta i en blandad Unix-Windows NT-miljö eller kanske gå över till enbart persondatorer. Det är definitivt inte tal om att NT-verktygen skall bli något slags nedskalade B-kopior av Unixföregångarna. Nej, det blir exakt samma funktioner, samma användargränssnitt, samma källkod och inte minst intressant - samma pris.

Prestandan behöver inte heller skämmas för sig enligt Mentor, men då skall man veta att jämförelsen har gjorts på en kraftfull persondator med 200 MHz Pentium, 64 MByte RAM, 2 GByte hårddisk och Windows NT 4.0. Nämnas bör att Unixvarianterna lever vidare sida vid sida med de nylanserade NT-versionerna.



Samma på NT och Unix


Befintliga kunder skall lätt kunna migrera till en blandad plattformsmiljö just tack vare att NT- och Unixverktyget i princip är ett och samma hjälpmedel. Man behöver exempelvis inte lära sig ett nytt användargränssnitt och eventuella kundanpassningar kan användas precis som vanligt.

NT-versionen av Design Architect, som är en schemabaserad miljö för konstruktion av kretsar såväl som kretskort, väntas finnas tillgänglig under fjärde kvartalet i år.

I början av 1998 kommer NT-upplagan av Board Station, en serie som erbjuder olika analys- och konstruktionsmetoder, exempelvis RF-analys och konstruktion för test.

Även konkurrenten Zuken-Redac står i begrepp att ta ett stort NT-steg. I mitten av oktober lättar man på förlåten till en NT-version av Visula, företagets verktygssvit för kretskortskonstruktion. Företaget satsar precis som Mentor på att erbjuda en blandad Unix-NT-miljö och även här gäller devisen: samma funktion = samma pris.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)