JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson: Vi har provat alla tekniker, och vår är bäst

Åke Persson, marknadsdirektör på Ericsson Radio Systems, räds inte vad han kallar Siemens hybridteknik. Han är övertygad om att Ericsson har ett starkare kort.

- Våra studier och försök visar att bredbands-CDMA är en överlägsen teknik för dessa nya typer av tillämpningar, säger han.

- Vi har självfallet full respekt för andra leverantörers åsikter och förslag, och vi kommer säkert att även i fortsättningen diskutera de olika lösningarnas företräden.

- Många av de teknologier som prövats inom europeiska forskningsprojekt har redovisat goda egenskaper, så även den så kallade hybridlösningen.

- Vi har mycket goda insikter i alla de alternativ som förespråkas. Vår således mycket välgrundade ståndpunkt efter 10 års forskning är dock att bredbands-CDMA är den absolut bästa teknologien för UMTS.

- Vi har i verkligheten provat den teknik vi förordar. För flera av de andra alternativen finns inga provsystem att visa upp.

- Ericssons val av ATM-teknik är redan klart. Vi använder ATM i det japanska provsystemet för bredbands-CDMA.

Om ETSIs kommande beslut har Åke Persson tidigare sagt följande:

- Oavsett vilka alternativ som sedan väljs i Europa kommer Ericsson att leverera system som följer Europas standard för mobila bredbandsnät.

- Ingen annan leverantör har något försprång före Ericsson.

GA

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)