JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fingerprint Cards visar upp sensor
Fingerprint Cards har visat upp en demonstrator av sin fingeravtrycksläsare.


I förra numret av Elektroniktidningen skrev vi om fingeravtrycksläsaren från Precise Biometrics i Lund, som detta företags samarbetspartner ID2 räknar med får genombrott i bankomater nästa år. I artikeln stod också att Precise Biometrics konkurrent Fingerprint Cards i Göteborg inte räknar med att vara klar med sin fingeravtrycksläsare förrän tidigast om ett år, något som fick Fingerprint Cards vd Lennart Carlson att gå i taket.

- Det är inte sant. Vi har en visualiseringsprodukt framme för demonstration, den har visats i Dagens Industri och finns här på vårt kontor för beskådan av vem som helst, säger han till Elektroniktidningen.

Carlson understryker att Fingerprint Cards affärsidé bygger på att sälja licenser, inte att själv tillverka produkter.

- Vi är ute efter de stora volymerna, och det är därför vi säljer tekniklicenser och inte produkter. Licenstagarna och Fingerprint Cards anpassar sedan tillsammans tekniken till licenstagarnas tillämpning, säger han.

Hittills har man en licenstagare - Ericsson. När Ericsson, eller någon annan licenstagare, kommer ut med produkter på marknaden med denna lösning vill dock inte Carlson ange.

Han tycker också att det är fel att direkt jämföra Precise Biometrics och Fingerprint Cards teknik. Fingerprint Cards integrerar två chips - sensor och identifieringschips - i en enhet, vilket enligt Carlson ger säkerhet som inte går att jämföra med Precise Biometrics produkt, där verifieringen görs i den anslutna pc där identifieringsalgoritmen ligger.

- Vi har ensamrätt på vår teknik, och vår integrerade lösning är den enda som kunderna accepterar. Kunderna är stora säkerhetsföretag i Tyskland och Sverige, och de gör mycket noggranna utvärderingar innan de bestämmer sig, säger Carlson.

Adam Edström

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)