JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nätverks- och spektrumanalys
Snabbhet och noggrannhet kännetecknar de nya nätverks- och spektrumanalysatorerna från tyska Rohde & Schwarz. Instrumenten passar därför lika bra för produktion som för produktutveckling.

De vektoriella nätverksanalysatorerna i ZVR-familjen har en mäthastighet bättre än 110 μs per testpunkt och hinner med minst 25 svep per sekund. De har ett dynamiskt område på minst 130 dB vid en mellanfrekvensbandbredd på 10 Hz och klarar frekvensområdet från 10 Hz upp till 4 GHz.

Instrumenten uppges vara cirka fem gånger snabbare än föregångarna och lämpar sig därför bra vid produktionstest, där snabbhet är viktigt.

Ett intressant tillbehör som också lanseras är den nya kalibreringsenheten, kallad Autocal. Att kalibrera en nätverksanalysator är normalt både omständligt och tidsödande och inbegriper dessutom flera mycket känsliga normaler.

Rohde & Schwarz har emellertid utvecklat en ny teknik som automatiserar kalibreringen. Ett extra tillbehör som bland annat innehåller kalibreringsnormalerna ansluts till nätverksanalysatorns ingångar. Själva kalibreringen går sedan automatiskt och tar inte mer än 20 till 30 sekunder.

De nya spektrumanalysatorerna FSEA/FSEB är speciellt utvecklade för mobiltelefontillämpningar. Det innebär bland annat att de klarar att mäta på pulsade signaler liksom att mäthastigheten är hög - enligt uppgift tio gånger bättre än föregångarna. Det dynamiska området är upp till 110 dB och det finns modeller som kan mäta på signaler ner till -160 dBm och maximala frekvensen är 7 GHz.

För den som inte behöver toppprestanda så lanserar Rohde & Schwarz också nya modeller av både nätverks- och spektrumanalysatorer från japanska Advantest.

Spektrumanalysatorerna finns i olika modeller upp till 26,5 GHz med färgskärm. Bland annat en batteridriven modell för fältservice.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)