JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. "Man letar bland dem som har certifikat"

Om hälften av företagen är kvalitetscertifierade och andra hälften inte är det så letar man hellre bland dem som har certifikat när man ska köpa konstruktionstjänster. Så resonerar Kennet Palmestål som driver IQtherm i Göteborg.


I sin firma IQtherm utvecklar Kennet Palmestål smarta termostater som han också själv marknadsför gentemot stora distributörer. Hans egen konstruktionsverksamhet är inte kvalitetscertifierad - det viktigaste för hans kunder är att systemen tillverkas i certifierade fabriker.

Men snart ska han själv köpa in konstruktionstjänster till sin nästa produkt, och då kan kvalitetssäkringen komma att väga ganska tungt.

- Man vet att de som är certifierade har lagt ner jobb på att strukturera sitt arbete, och då kan man tro att de är angelägna om att fortsätta att vara noggranna. Man har inga garantier för att det är så, men man kan anta det.

- Fast det behöver ju inte betyda att de som saknar certifikatet jobbar ostrukturerat, lägger han till.

Senast Kennet Palmestål letade efter en konstruktionskonsult var 1995, och då var det referenser som avgjorde - det fanns inte så många som hade Isostämplar då. Även den här gången kommer referenserna att spela huvudrollen, men kvalitetsstämpeln kan också komma att väga tungt.

- Är det sällsynt med Isocertifikat får man inte lägga så stor vikt vid det, men om det är många som har det tar man ju helst en av dem. Jag tror att ganska många resonerar så, säger Palmestål.

AK

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)