JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Industrielektroniks fordringsägare erbjuds 35 procent
Företag med fordringar på dotterbolagen i gamla Trienta erbjuds ackord på 25 eller 35 procent.

De företag som har fordringar på Tepro i Torsby och Trienta Communications erbjuds nu ett ackord på 25 procent. Fordringsägarna i Industrielektronik i Växjö erbjuds ett ackord på 35 procent.

Det framgår av den utredning av Trientahärvan som presenterats av advokat Jan Flood, god man för alla tre företagen.

Sammanlagt har Tepro, Trienta Communications och Industrielektronik oprioriterade skulder på cirka 32 miljoner. De prioriterade skulderna uppgår till 11 miljoner. Det samlade underskottet i bolagen uppgår till 22 miljoner kronor.

Alla tre företagen ställde in betalningarna i maj i år. Moderbolaget Trienta AB gick samtidigt i konkurs. Verksamheten i de tre elektronikföretagen såldes därefter till ett nytt bolag, Trienta Elektronik, som finansieras av OM Gruppen.

Inga oegentligheter



IM-föreningen som representerar ett tjugotal av leverantörerna har reagerat kraftigt på affären. (Se Elektroniktidningen 13/95 s 4).

- Det gick rätt till när Tepro i Torsby, Industrielektronik och Trienta Communications såldes. Köparen Trienta Holding betalade vad företagen var värda, fastslår Jan Flood.

Underskottet är störst i Tepro i Torsby, 9,2 miljoner kronor. I Trienta Communications är underskottet 5,7 miljoner.

För Industrielektronik är underskottet 7,3 miljoner. Det här erbjudna ackordet på 35 procent kan höjas till 45 procent om en pågående tvist med kabel-TV- bolaget Sweden Online utfaller till företagets fördel.

Mindre fordringsägare med skulder upp till 10 000 kronor i alla tre företagen föreslås också ersättas för hela kapitalskulden utan räntor.

- Ackordsförslaget låter bättre än jag trodde det skulle bli, kommenterar Lennart Uhlmann på IM-föreningen, utan att vilja ge någon vidare kommentar.

Ackordsförslaget kommer nu att lämnas in till tingsrätten. Förkastas något av ackorden av fordringsägarna försätts företaget i konkurs.

Mats Udikas
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)