JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bättre tvätt vid reparationer
Även om inte alla medger det så är det vanligt att tvätta bort flussmedel efter reparationer av kretskort. Metoderna varierar från att skrubba med en pensel som doppas i en burk med lösningsmedel till att använda en sprayflaska med lösningsmedel.

I det första fallet så blir burken med lösningsmedel smutsigare och smutsigare, i det andra fallet är det lätt att göra av med för mycket lösningsmedel. Även om det inte är dyrt så är det inte bra för miljön.

Amerikanska Micro Care säger sig nu ha löst problemet genom att kombinera sprayflaskan med en borste. På så sätt kan man dels skrubba rent lödstället samtidigt som det oanvända lösningsmedlet inte smutsas ner och förbrukningen minskar. Än bättre verkan får man genom att lägga en tunn pappersduk över området som ska tvättas, spruta på lösningsmedel och sedan gnugga med borsten ovanpå duken. Då fastnar smutsen i duken.

Micro Care har en rad olika tvättvätskor och borsten kan dels monteras direkt på flaskan och dels på en slang som ansluts till flaskan. Svensk återförsäljare är Desab Elektroniksystem.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)