JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Styrsystem fick Scanautomaticpris
Det var Siemens som tog hem Scanautomaticpriset i systemklassen för sitt styrsystem S7- 400.

Scanautomaticpriset delades ut för femte gången under mässan Scanautomatic 95 i Göteborg, 21-24 november.

I systemklassen var det Siemens som tog hem priset för S7-400. Det visades för första gången i Sverige under Scanautomatic. Systemet fick sin introduktion på Interkama för någon månad sedan.

Siemens håller på att genomföra ett stort generationsskifte. Den gamla S5- familjen av styrsystem från 1984 ersätts nu av S7. De första enheterna i S7 visades upp redan för ett och halvt år sedan. Men med S7-400 är familjen mer eller mindre komplett.

S7-400 är ett stort och modulärt styrsystem med kapacitet för upp till cirka 20 000 in- och utsignaler. Intressant är också att det är utbyggbart med datormodul som utnyttjar samma periferienheter som övriga delar av systemet. Juryn konstaterade att i systemtänkandet ingår "installation, programmering, drift och framtida utvecklingsmöjligheter".

Komponentpriset 1995 tillföll ett gripdon från Schunk GmbH. Gripdonet utnyttjar ett stort antal låsstift som automatiskt anpassar sig till detaljens form. Svensk represent är Landin Industriservice.

Juryn uppmärksammade två företag med innovativa lösningar och delar därför ut två hedersomnämnanden till Multidock Hydraulic och Östergrens Elmotor. Östergrens fick hedersomnämnande för en moduluppbyggd operatörspanel, Multidock för ett byggsystem för hydraulcylindrar.

Juryn bestod av representanter från mässan i samarbete med de ledande nordiska facktidskrifterna inom automation, elektronik och datateknik.

Jan Sandred

Mats Udikas

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)