JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norrtelje Elektronik förvärvar Trienta

Kontraktstillverkaren Norrtelje Elektronik köper konkurrenten Trientas fabrik i Torsby. På sikt kommer man även att ta över Trientas verksamhet i Växsjö.
Norrtelje Elektronik har slutit ett avtal med Trienta Elektronik som innebär att man köper Trientas fabrik i Torsby med cirka 70 anställda. I och med detta skapas en elektronikproduktionskoncern med sammanlagt drygt 300 anställda och en omsättning på 500 miljoner kronor.

- Vår kvarvarande fabrik i Växsjö kommer under en övergångsperiod på sex till åtta månader att fungera som underleverantör till Norrtelje Elektronik, säger Trientas vd Pär Hedberg.
- Efter det kommer verksamheten och kundkretsen att successivt flyttas över till anläggningarna i Torsby och Norrtälje. Därefter kommer Trienta att avvecklas.

Trientas kompetens ligger främst inom radioprodukter, medicinsk teknik och komplexa elektronikprodukter i mindre volymupplagor. En viktig del av medicinkompetensen ligger inom produktion av tandkirurgisk utrustning. Företaget är certifierat enligt den medicinska standarden ISO 46000, vilket ställer speciella krav på kompetens, dokumentation och spårbarhet av komponenter inom medicinteknikproduktion.

Trienta har nyligen infört montering av BGA-kapslar i sin tillverkningsprocess. Detta ledde till att MQS, Föreningen Mönsterkortskvalitet genom samverkan, tilldelade företaget sitt årliga branschpriset under Elektronik & Komponentmässan i Göteborg tidigare i år.

Norrtelje Elektronik har i sin tur erfarenhet inom industriell elektronik, telekom och IT och har en maskinpark för större produktionsvolymer.
- Tanken med uppköpet är att fortsätta att utveckla fabrikernas olika kompetensområden samtidigt som vi kan samordna marknadsföring, materialinköp och teknikutveckling, säger Norrtelje Elektroniks vd Erik Stenfors.

Förra året omsatte Norrtelje Elektronik 220 miljoner kronor och Trienta 150 miljoner kronor. Den nya koncernen förväntas få en sammanlagt omsättning på cirka 500 miljoner för innevarande år.

Tidigare i år förvärvade Norrtelje Elektronik företaget Euro Supply, en fem personer stark konsultfirma inom produktionsplanering och -anpassning. Med köpet följer ett globalt nätverk med produktion- och materialkontakter.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)