JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Switchkort för PXI från Varberg

Nystartade Pickering-Eurowall i Varberg är ett företag med fokus på den nordiska PXI-marknaden.
I drygt ett år har Bo öhrwall och hans firma Eurowall varit svensk agent för Pickering, brittisk tillverkare av Reedreläer och switchkort.

Nu startar öhrwall ett nytt bolag tillsammans med sin huvudman, och ska under namnet Pickering-Eurowall även ta sig an en del systemutveckling åt kunderna.

- Våra switchkort har flest reläer av alla på marknaden. Vi kan få in upp till 440 reläer på ett enkelhöjds PXI-kort, säger Bo öhrwall.

En av orsakerna till detta är att Pickering även tillverkar egna reläer. öhrwall säljer främst ruteniumbaserade reläer - de kvicksilvervarianter som förr var populära får en-dast säljas med dispens av miljöskäl.

PXI-marknaden domineras som bekant av National Instruments. Men enligt öhrwall finns luckor i denne PXI-jättes sortiment, bland annat har National inget så stort rack som 18 platser.

även Pickering kommer att lansera PXI-kort i den nyligen fastslagna dubbelhöjdsstandarden, kallad 6U. Dessa kort blir lika stora som VXI-kort i C-format, till betydligt lägre pris.

- Det blir döden för VXI, säger Bo öhrwall.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)