JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer elektronik i Värmland

Med pengar från näringsdepartementet ska regionens elektronikindustri stärkas. Det hoppas den kommunala organisationen Kompetensmodellen som nu drar i gång ett nätverk för fortbildning.
- Vi är en av de mest elektronikindustritäta regionerna i landet, säger Lars Skogsberg som är nyanställd projektledare på Kompetensmodellen.

Och det vill kommunerna förbli. Därför satsar de tillsammans med näringslivet på ett projekt för att hjälpa de företag i kommunen som konstruerar eller använder inbyggd elektronik i sina produkter att fortbilda sin personal.

Nästa vecka startar projektet med ett seminarium där deltagarna bland annat ska inventera vilka utbildningsbehov som finns.

- Vi har redan fått 40-50 anmälningar från ett 20-tal företag, säger Lars Skogsberg.

Meningen är att företagen som deltar i projektet genom att samarbeta ska kunna erbjuda sina anställda utbildningar i flera steg. Från enkla utbildningar ända upp till kurser på högskolenivå.

- Vi ska samarbeta med olika högskolor och ta hit föreläsare ifrån bland annat Chalmers.

Samtidigt ska det finnas möjlighet att delta i utbildningar från andra högskolor på distans. För att det ska finnas kontinuerliga fortbildningsmöjligheter i regionen ska Kompetensmodellen ta fram en plan för hur utbildningen ska ske på längre sikt. Däremot finns idag inga planer på att som i till exempel Kalix försöka få fram några gymnasie- eller högskoleutbildningar på elektronikområdet.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)