JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svårt att få inbyggt i tid

Amerikanska CMP Media har gjort en undersökning baserad på intervjuer med 1 100 konstruktörer som håller på med inbyggda system. Enligt undersökningen blir över hälften av projekten försenade, i snitt med fyra månader.
En anledning till förseningarna är att systemen inte lever upp till prestandakraven i sin första version. De flesta av de intervjuade svarade att man oftast löste det problemet med att förlänga projekttiden.

"Bäst i test" när det gällde förseningar var inbyggda system som bygger på mikroprocessorer från Sun Microsystems, med lägst andel försenade projekt (37 procent). Sämst betyg fick inbyggda system som bygger på processorkärnor från Mips Technologies, med längsta genomsnittliga förseningstid (7,4 månader).

- Många av problemen förklaras med dålig projektledning och orealistiska tidplaner, säger Jerry Krasner på CMP Media i en intervju i CMP-ägda EE Times.

En lösning på problemet skulle enligt Jerry Krasner vara att man i högre utsträckning än i dag använder sig av simulering.

- Resultatet av undersökningen måste ses i jämförelse med förväntningarna, kommenterar Mikael Johnsson på svenska Nohau.

- Om inbyggda system byggda på Sun-processorer ligger bra till i undersökningen kan det lika gärna betyda att konstruktörerna förväntat sig att det skulle vara besvärligare än det faktiskt var.

Att projekt blir försenade är i sig ingen nyhet, det gäller både inbyggda system och konventionella datasystem. Mikael Johnsson tror dock att inbyggda system i högre grad lider av att konstruktörerna inte har kravsituationen klar för sig när de går in i projektet.


Torun Bager

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)