JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Energisnåla SRAM för den mobila expansionen

Hyundai Electronics lanserar en nya familj med energisnåla statiska läs- och skrivminnen för morgondagens mobiltelefoner. Därmed går det DRAM-orienterade företaget över till att satsa mer på SRAM-marknaden.
DRAM-jätten Hyundai provar nu SRAM. 8 Mbit ryms i en CSP.

Minnena rymmer 8 Mbit i en CSP-kapsel och är tillverkade med Hyundais nya 0,18-process. Den nya SRAM-familjen finns för 1,8 samt 2,5 och 3 V och tar sikte på lågvoltstillämpningar för mobiltelefoner och andra trådlösa kommunikationsprodukter. Energiförbrukningen i stand by-läge ligger under 10 µA.

Hyundai hävdar att SRAM av storleken 8 Mbit kommer att dominera SRAM-marknaden när det gäller telekomprodukter de närmsta två-tre åren och därför har man valt att satsa stort på den minnesstorleken. Enligt prognosföretaget Dataquest kommer behovet av energisnåla SRAM att öka från 520 miljoner enheter i år till över en miljard år 2004.

Tillverkningen kommer att ske vid företagets koreanska kiselsmedjor. Dessa används i vanliga fall för tillverkning av dynamiska läs- och skrivminnen, men kommer att modifieras för att även kunna klara SRAM-varianten. För närvarande tillverkas provexemplar för de stora mobiltelefonproducenterna. Volymproduktionen beräknas komma i gång innan årets slut.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)